Mitä tekee keski-ikää lähestyvä asiantuntija työurallaan? Opettaja, lääkäri, farmaseutti, konsultti tai arkkitehti? Mitä jos arki puuduttaa tai työt eivät enää maistu? Yritän pohtia, mitä muut ikäiseni työelämästä ajattelevat.
Moni alkaa koteloitumaan työelämässä kokemuksen karttuessa. Ottaa rennommin, tienaa ja osaa asiansa. Pohtii kaikkea mukavaa työelämän ohessa. Nauttii elämästä. Se taitaa olla aivan oikea ja paras tapa elää. Valitettavasti sovinnaisuus ei vain sovi kaikille.
Koen itse olevani yhä edelleen työurani alkutaipaleella. Uteliaisuuteni, innokkuuteni ja intohimoni ovat pelkästään kasvussa. Silti ruutiininomaiset ja helpot asiat tuntuvat vastenmielisiltä. Ei täyttymystä ilman kunnon haastetta. Olen pohtinut mitä asialle pitäisi tehdä.
Tunnistan itsestäni kasvavan tarpeen itseilmaisuun liiketoiminnassa. Inspiroidun taiteilijoiden, muusikoiden ja kulttuuriväen tavasta tehdä asioita. Tekisi mieleni lisätä kanavia ja keinovalikkoa erilaisten asioiden rakentamiseen. Tuntuu että on helpompi elää vuosisuunnitelman, pidempien tavoitteiden ja vuosikymmenen mission kanssa. Jotakin on saatava aikaiseksi, pelkkä elämästä nautiskelu ei riitä. Aivoni janoavat kokemuksia.
Aktiivisuus on myös levottomuutta. Tunnistan sen itsestäni ja jokainen seuraaja toiminnastani. Saan silti aika paljon ja useimmiten asiat tehtyä. Valmiiksi. Joskus vähän turhankin nopeasti.
Tunnen tarvetta myös rikkoa rajoja perinteisten laatikoiden ympäriltä. Miksi strategisesti pätevä ei voi olla myös luova? Miksi luovuutta ei voi tuoda yrityksen strategiaan? Miksi yritysjohtajan esiintyminen ei voi olla yhtä viihdyttävää kuin Veeti Kallion. Eikö karismaa voi olla niin papin kuin lukkarinkin touhuissa? Häpeästä luopumalla avatuu uusi maailma. Ehkäpä pidän joskus taidenäyttelyn. Taiteilua en tosin vielä ole aloittanut.
Digiaika tarjoaa mahdollisuuden renessanssi-henkiseen elämään. Voit olla kotona tai maailmalla, tehdä työtä elääksesi tai elää työllesi. Voit myös aloittaa lähes mitä tahansa. Tai tehdä intohimostasi ammatin. Uusia ammatteja tulee roppakaupalla. Voit kehittää taidon ja myydä sitä. Piirtää, kirjoittaa, lukea tai auttaa. Mieti mitä sinä haluaisit tehdä. Tee se sitten liikoja ajattelematta. Saatat vaikka onnistua.
Kiitos Jari Sarasvuolle joka radiossa hienosti totesti ”mahdottomuuden varmuuden luulon estävän onnistumisemme.” Se oli kovin inspiroivaa. Mistä sinä inspiroidut juuri tänään?
Kirjoita kommentti